• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо регіони з проблемами зимівлі озимих
    Опубликовано: 2022-02-21 16:03:44

    Погодні умови для перезимівлі озимих культур в Україні станом на 10 лютого загалом складалися задовільно, що підтверджено результатами відрощування зразків зимуючих культур. Про це йдеться у декадному огляді Укргідрометеоцентру, повідомляє ІА «АПК-Інформ», пише agronews.ua.

    Як зазначається, майже у всіх пробах, які взяли метеостанції з полів 25 січня, рослини відросли.

    «По узагальненню результатів відрощування на посівах озимої пшениці в окремих районах Донецької (6% зразків), Луганської (5% зразків), Сумської (20% зразків) та Харківської (14% зразків) областей виявлено незначну зрідженість посівів — не більше 10% загиблих рослин, що в межах природної зрідженості. Лише в окремих районах Херсонської та Рівненської областей відрощування показало високу зрідженість озимої пшениці — від 21 до 50%. Це слаборозвинені з осені рослини, які увійшли в зиму у фазах сходів та третього листа», — уточнили агрометеорологи.

    Також наголошується, що у відрощених зразках озимого ячменю, озимого жита, озимого ріпаку та багаторічних трав зрідженість не виявлена.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.