• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна на 26% збільшила експорт агропродукції до Європейського Союзу
    Опубликовано: 2022-02-21 10:03:28

    У 2021 році обсяги постачання аграрної продукції з України до Європейського Союзу склали $8,4 млрд. Це на 26% більше, ніж у 2020 році, повідомили у Національному науковому центрі "Інститут аграрної економіки" із посиланням на заступника директора Миколу Пугачова.

    Понад 80% експорту складають рослинна олія та жири, зернові та олійні культури, залишки переробної промисловості.

    "Минулого року всі перелічені товарні групи продемонстрували зростання у вартісному вираженні", – зазначив Пугачов.

    Він наголосив, що вже кілька років ЄС виступає головним ринком для збуту цілої низки різних агропродовольчих продуктів з України, серед яких ріпак ($1 млрд 303 млн), плоди та ягоди ($315 млн), соєва олія ($227 млн), ріпакова олія ($174 млн), мед ($128 млн), кондитерські вироби з цукру ($106 млн) та ін.

    У 2021 році Україні вдалося повністю вичерпати квоти на безмитне постачання до країн Євросоюзу меду, яблучного та виноградного соків, ячмінної крупи та борошна, консервованих томатів, обробленого крохмалю, оброблених продуктів із зерна, яєць та м'яса птиці. У січні 2022 року вже повністю використано квоту на мед.

    Наталия Софиенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.