• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Світові ринки підтримують українські ціни на кукурудзу, пшениця також подорожчала
    Опубликовано: 2022-02-13 11:48:15

    Світові ринки підтримують українські ціни на кукурудзу, пшениця також подорожчала

    Станом на 10 лютого, ціни попиту на українську продовольчу пшеницю 2 та 3 класу CPT глибоководні порти у доларовому еквіваленті збільшились на $3 проти вівторка — до $291 та $289 за т. У гривневому еквіваленті збільшення відбулось на 50 грн за т на пшеницю 2 класу CPT глибоководні порти.

    Про це повідомили аналітики компанії G.R. Agro.

    Аналітики акцентували, що в щомісячному WASDE від USDA було зменшено оцінку кінцевих світових залишків пшениці на 1,7 млн т та оцінку світового виробництва на 2 млн т за рахунок Сирії на Іраку.

    «Проте значних змін оцінок у основних експортерів не відбулось. Strategie Grains знизило оцінку європейського експорту пшениці на 0,8 млн т у місяць — до 30,4 млн т. Також FranceAgriMer скоротив свою оцінку посівів озимої пшениці під врожай 2022 року. Щодо України, великі запаси зернової можуть тиснути на ціни. WASDE знизив прогноз експорту української пшениці на 0,2 млн т у місяць — до 24 млн т», — додають аналітики G.R. Agro.

    За словами експертів, станом на 7 лютого, Україна ще може експортувати на світові ринки 6,8 млн т пшениці проти приблизно 4,3 млн т на аналогічний період у минулому році. Збої у завантаженні в українських портах через несприятливі погодні умови сповільнили експорт українського зерна продовж останнього тижня.

    За прогнозами, торгівельна активність на українському ринку CPT залишається низькою, що може обмежувати потенціал росту цін на пшеницю.

    Залізні аргументи для рішень в зерновій торгівлі

    для тих, хто хоче розуміти ринок та навчитися торгівлі основними с/г культурами

     Крім того, на експортному ринку фуражної пшениці ціни попиту CPT глибоководні порти залишились на рівні вівторка на фоні цінотворення на сусідніх ринках. Прогнозується, що подальше ціноутворення буде залежати від сусідніх ринків та рівня попиту.

    «На 10 лютого, ціни попиту на кукурудзу СРТ-глибоководні порти у доларову еквіваленті збільшились на $4 за т проти вівторка — до $276 за т. Світові ринки підтримують українські ціни на кукурудзу. Кукурудза на біржі CBOT показує ріст на фоні підвищеного занепокоєння щодо її стану через посуху в Аргентині та Бразилії, — йдеться у повідомленні.

    Експерти підкреслили, що у лютневому WASDE було знижено виробництво Бразилії лише на 1 млн т до 115 млн. Conab прогнозує виробництво на рівні 112,3 млн т.

    Прогнозується, що велика кількість пропозицій української кукурудзи може тиснути на ціни на базисі CPT. Виробництво етанолу в США продовжує поступово сповільнюватись, це може тиснути на ціни.

    Нагадаємо, що станом на 10 лютого, ціни на російську пшеницю багатьма партіями з Азовських портів впали до рівня жовтня 2021 р. через високу конкуренцію з українськими пропозиціями та слабкий попит турецьких покупців.

    https://latifundist.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.