• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на гречку б’ють рекорди
    Опубликовано: 2022-01-28 13:05:22

    Ціни на гречку б’ють рекорди – лише за останні півроку ця крупа подорожчала на 15%, зараз вартість кілограма вже перевищила 50 гривень. Тим часом вартість дієтичної зеленої гречки наближається до 100 гривень. Про це повідомляє ФАКТИ, пише agronews.ua.

    Експерт розповідає: фактично, ціну формує врожай. Для потреб українців треба засівати 150 тисяч гектарів. Але зараз, за ​​його словами, гречку вирощують лише “фанати” – бо витрати великі, а народжує мало. Та й сама гречка вимогливіша за інші культури. Тому є крупи вдвічі менші, ніж ми споживаємо.

    – На цих прилавках української гречки немає, – повідомив він.

    – Ми на 50% залежимо від постачання. В останні роки Росія проводила елемент захоплення нашої території та, демпінгуючи, постачала власну гречку. Це призвело до того, що мотивацію наших фермерів було знищено і вони відмовилися від виробництва гречки, – пояснив Громовий.

    Повернути мотивацію фермерам мають намір чиновники – за зібраний урожай виплачують аграріям по 5 тисяч гривень державної підтримки за гектар вирощеної гречки.

    – Введення державної підтримки відновить внутрішнє виробництво гречки як мінімум для забезпечення українців українським продуктом, – пояснив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

    Окрім іншого, обмеження урядом торгової націнки на соціальні продукти – зокрема і гречку – в районі 10% має зупинити її подорожчання. А також – стабілізувати ціни в районі тих, що є на прилавках зараз.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.