• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо куди експортується майже 90% української черешні
    Опубликовано: 2022-01-29 15:09:14

    В 2020-2021 рр. експорт черешні значно скоротився, натомість збільшився її імпорт до України. Плоди завозили з Узбекистану, Греції, Молдови, Сирії, Азербайджану.  Про це розповіла виконавча директорка «Асоціації ягідників України» Олена Каіжен під час форуму «Кісточкові в Україні: поточний стан та перспективи розвитку», пише agronews.ua.

    «Ринок черешні в Україні є зростаючим з виробничого погляду. 89,5% української черешні експортується до Білорусі. Потім її продають до РФ, інших країн. Хочеться, щоб українські виробники мали прямі контакти з покупцями. Фокусні країни для експорту — Німеччина, Велика Британія та Австрія. Німеччина — великий ринок, цікаво виходити на хаби, дилерів напряму», — зазначає Олена Каіжен.

    Гуртові ціни на черешню останніми роками стабільні — близько 1,6 євро за 1 кг
    За її словами, європейські покупці обирають переважно європейські сорти. Для експорту потрібно мати сертифікацію Global G.A.P., на деякі ринки, зокрема Німеччини, потрібен також GRASP.

    Також цікавими є ринки Китаю та Кореї, де цінують великий розмір ягід (32+). Досягти цього допоможе правильна обрізка та вибір відповідних сортів. Проте відсутніcть узгоджень фітосанітарних вимог при експорті черешні між Головним митним управлінням Китаю та Держпродспоживслужбою України з 2018 р. є суттєвою перепоною для поставок ягід до КНР.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.