• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Озвучено, від чого залежить ціна ягід для переробки
    Опубликовано: 2022-01-20 16:03:01

    Ціна ягід при закупівлі на заморожування або переробку залежить від цін на ринку на той момент а також від рівня цукру в ягодах. Також має бути витриманий період очікування дії хімпрепаратів. Про це повідомляє журнал «Плантатор», пише agronews.ua.

    На прикладі компанії «Беррі Трейд» з Тернополя, повідомляється, що ціна як на ягоду, яку приймає, так і на напівфабрикат, який виготовляє компанія, залежать від ціни на свіжому ринку. Вона може коливатися щодня й тому не прописується в сертифікації –– документі, де оговорюються всі вимоги до продукції.

    «Серед важливих показників, які зазначаються, особливо хочеться сказати про брікс – уміст цукру. Для садових суниць він повинен бути 7,5%, для малини – 7%. Якщо менший, «Беррі Трейд» платить менше фермеру, бо потім сам отримує менше за свою продукцію. Контролюється цей показник рефрактометром зі шкалою Брікс», – йдеться у публікації.

    Щодо вмісту залишків пестицидів, то при проведенні обробок із захисту рослин за інструкцією – вчасно й без перевищення норми – то перевищення допустимих показників не буде.

    «Ми як виробники ягід, аби бути впевненими у своїй сировині, стали переходити на біологічні препарати, – додав співвласник підприємства Андрій Галяс. – Від хімічних інсектицидів частково відмовилися, особливо від тих, що надто токсичні й потребують тривалого терміну очікування. Наприклад, від хруща, який завдає нам чимало хвилювань, стали використовувати бактерієвмісний препарат Метаризин».

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.