• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В одному з регіонів рекордно подорожчала картопля
    Опубликовано: 2022-01-17 18:03:53

    В дніпровському супермаркеті “Варус” помітили кілька сортів картоплі, яка коштує 126 грн за кілограм. Також, за таку ж ціну пропонують фасовану картоплю «Колор Мікс» та «Ред Скін». Про це повідомляє  Дніпро Регіон, пише agronews.ua.

    “Золотий борщ. Космічні ціни на картоплю у Варусі. От би зарплата так піднімалася, як ціни та тарифи. Незабаром для походу магазинами потрібно буде продавати якийсь орган” , — зазначив автор поста у Facebook.

    Як відзначили інтернет користувачі – це елітні сорти картоплі і її ніхто купувати не буде. Згодом буде акція, після якої екзотична картопля піде в смітник.

    Крім цього, кілограм звичайної картоплі у тому ж «Варусі» коштує близько 10 гривень.

    Минулорічний високий урожай картоплі в Україні спричинив зниження ринкової ціни на неї. Про це повідомив директор компанії “Агріко Україна” Микола Гордійчук.

    Президент Української асоціації виробників картоплі (УАВК), засновник ТОВ «Поліська картопляна компанія”, Денис Стаценко вважає, що у разі похолодання можна чекати на пожвавлення реалізації та ситуативного зростання цін на картоплю. Наприкінці січня-лютого можливо буде відчуватись дефіцит якісної картоплі, от у березні-квітні варто очікувати на падіння цін.

    Говорячи про прогнози на 2022 рік, картоплярі бачать 2 сценарії: або тотальний вихід із сегменту 1-3-5-гектарників із одночасним скороченням площ у промислових господарствах, або через небажання продавати збережену за неадекватних цін на енергоносії картоплю знову посадять, щоб не відправляти на крохмаль, і тоді якість врожаю-2022 знову залишатиме кращого.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.