• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Закупівельні ціни на соняшник в Україні різко виросли
    Опубликовано: 2022-01-17 16:01:58

    Цього тижня на ринку України активізувалася торговельна діяльність і переробники різко підвищили закупівельні ціни на соняшник через різке зростання цін на рослинні олії за останні 10 днів на тлі зростання цін на нафту та прогнозів скорочення виробництва сої в Південній Америці. Про це повідомляє Грейн Трейд, пише agronews.ua.

    В Україні ціни на соняшник з олійністю 50% додали 500-1000 грн/т до 20500-21000 грн/т (655-670 $ / т без ПДВ) з доставкою на завод при цьому деякі переробники мають достатні запаси сировини і не поспішають різко піднімати ціни.

    Але зростання цін на соняшникову олію триває слідом за зростанням цін на пальмову та соєву олії, що підтримуватиме ціни на соняшник найближчим часом.

    Ціни на соняшникову олію піднялися на 30-40$ / т до 1370-1400 $/т FOB під тиском різкого падіння цін на пальмову і соєву олію.

    Лютневі ф’ючерси на пальмову олію на біржі в Малайзії вчора ще виросли і досягли нового рекорду 5069 ринггітів/т або 1208 $/т додавши за тиждень 3,1%.

    Березневі ф’ючерси на соєву олію на біржі в Чикаго вчора додали 1,3% компенсувавши зниження в понеділок і торгуються на рівні 1297 $/т, що відповідає рівню тиждень тому.

     Напередодні виходу оновленого світового балансу олійних, аналітики дають свої прогнози з виробництва сої в Бразилії та Аргентині. Минулі та прогнозовані опади наступного тижня трохи заспокоїли трейдерів, і вже прогнози зниження врожаю вже скромніші, так середня оцінка виробництва сої в Бразилії знижена на 2,4 млн т до 141,6 млн т ( наприклад AgRural знижував до 134 млн т), а в Аргентині знизили на 1,3 млн т до 48,2 млн т, що призведе до зниження світових запасів на 2,3 млн т до 99,7 млн т, що відповідає рівню минулого сезону.

    Бразильське агентство CONAB знизило свій прогноз виробництва сої в Бразилії на 0,25 млн т до 140,5 млн т через зниження врожаю сої в штаті Парана на 2,2 млн т.

    Зниження поставок нафти з Казахстану викликало різкий стрибок цін на нафту та Березневі ф’ючерси на нафту марки Brent вчора виросли на 3,5% до $83,9 за барель в цілому з початку року подорожчавши на 7,5%. Нормалізацію ситуації в Казахстані, а також відновлення видобутку в Лівії, де скорочувався видобуток минулого тижня через закриття ключового нафтопроводу на сході країни, а також негативна статистика заражень і держгоспіталізація коронавірусом в США чинитиме тиск на ціни на нафту найближчим часом, що також вплине на ціни рослинних олій в перспективі двох-трьох тижнів.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.