• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Промислові ферми нарощують поголів’я завдяки збільшенню прибутковості
    Опубликовано: 2022-01-09 12:06:46

    Операційна маржа виробництва молока в Україні в кінці 2021 року мала найвищий рівень за весь час світової пандемії.

    Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на AGROtrend.

    Аналізуючи динаміку операційної маржі за три роки, можна сказати, що середній показник продуктивності українських сільгосппідприємств (біля 25 кг на дійну корову) не дозволяє підтримувати рентабельність бізнесу на стабільно позитивному рівні. Водночас підприємства з продуктивністю 30+ демонструють хороші показники, за рахунок чого продовжують інвестувати в свій розвиток.

    Про відновлення привабливості молочного скотарства свідчить зупинка скорочення поголів’я в сільгосппідприємствах. Так, за даними Держстату, станом на 1 грудня 2021 року на них утримувалося  421,6 тис. голів корів, що на 0,5 тис. більше, ніж роком раніше.

    Втім,  високі ціни на продукцію рослинництва негативно позначились на тваринницькій галузі – весняний дефіцит кормового зерна, економія на фуражі у міжсезоння та літня спека спричиняли зниження середньої продуктивності (надоїв) в господарствах.

    Основними трендами прийдешнього року очікуються продовження стабілізації поголів’я корів на промислових фермах, збільшення продуктивності та покращення якості молочної сировини.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.