• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Верховна Рада прийняла важливий законопроект для виноградарства та садівництва
    Опубликовано: 2021-12-29 12:10:54

    Верховна Рада прийняла важливий законопроект для виноградарства та садівництва

    17 грудня, Верховна Рада України прийняла в цілому законопроект № 2064, який передбачає важливі й рушійні зміни в галузі виноградарства та садівництва України.

    За нього проголосували 317 народних депутатів, повідомив на своїй офіційній сторінці у Facebook міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко. 

    У своєму дописі Міністр зазначив, що це перший важливий крок на шляху до відновлення й розвитку галузі. Він також окреслив основні пункти важливості закону як для аграріїв, так і для держави.

    «Законом передбачено збільшення мінімального строку оренди під багаторічне насадження у 25 років. Не секрет, що в Україні в останні роки площі насаджень зменшилися і відсутність тривалого терміну оренди була однією з ключових проблем. Тож тепер є шанс змінити цю тенденцію. Окрім строку оренди, інвестор, який захоче вкласти кошти у сад, паралельно отримує довіру та впевненість щодо своїх дій. А це колосально вплине на збільшення робочих місць. У середньому 20 сезонних працівників працюють на 1 гектарі», - написав Роман Лещенко.

    Він підкреслив, що виноград – це експортний продукт, тому це ще й можливість покращити економічні показники, зокрема це плюс у додану вартість.

    За словами Міністра, законопроект також передбачає створення для аграріїв державної підтримки. «А в нашому випадку – це синергія між уже наявними програмами допомоги. Крім того, що ми збільшуємо довіру аграріїв, ми ще й заохочуємо їх вкладати інвестиції. Формула прозора і зрозуміла: інвестуєш в актив - отримуєш повернення довгострокових інвестицій», - наголосив Роман Лещенко.

    Також він додав, що садівництво і виноградарство з точки зору збереження ґрунтів є дуже заощадливими. У сьогоднішній реаліях, коли тисячі гектарів українських земель виснажені, садівництво є хорошим компромісом. До того ж, це можливість забезпечити себе високоякісними продуктами харчування і сировиною для переробної промисловості.

    https://agropravda.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.