• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Озвучено чіткі кроки розвитку конярства в Україні
    Опубликовано: 2021-12-17 18:01:59

    14 листопада під головуванням першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького відбулося  засідання робочої групи з  питань сприяння розвитку галузі конярства. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики, пише agronews.ua.

    У заході взяли участь представники Мінагрополітики, Національної академії аграрних наук, ДПСС, ДП «Конярство України», профільних асоціації, а також обласних державних адміністрацій.

    «Безумовно, конярство як галузь має розвиватися. Насамперед має бути комплекс заходів — це розвиток в селекції, виведення нових порід, державна підтримка галузі, популяризації коней на вітчизняному та зарубіжному ринках шляхом проведення виставок, аукціонів, виступів коней на міжнародних змаганнях», — зазначив Тарас Висоцький.

    Учасниками засідання було обговорено проблемні питання у галузі конярства, зокрема, щодо необхідності внесення змін до нормативно-правових актів, які стосуються племінної справи у конярстві, та необхідності їх адаптації до міжнародних  вимог, а також питання стосовно переміщення коней на території України та тимчасового ввезення/вивезення за кордон для участі у змаганнях.

    Також, було піднято низку питань, які стосуються ветеринарних та протиепізоотичних заходів у конярстві,  проблематики щодо підготовки та стажування  фахівців з випробування та тренінгу коней.

    Крім того, обговорено подальші кроки та ключові питання, які будуть винесені на наступне засідання.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.