• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рада прийняла доопрацьований законопроект з детенізації агросектору
    Опубликовано: 2021-12-22 12:52:52

    Рада прийняла доопрацьований законопроект з детенізації агросектору

    Прийнятий у другому читанні та вцілому Проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень №5600. Про це півідомляє прес-служба ВАР.

    Як йдеться в повідомленні: "це справді революційне та доленосне рішення, покликане вивести агросектор з тіні! Законопроєктом впроваджується мінімальне податкове зобов’язання (МПЗ) на 1 га".

    Сьогодні 30%-40% земель сільгосппризначення обробляється в тіні без сплати жодних податків. Продається «в чорну» і с/г продукція, вирощена на цих землях. Бюджети всіх рівнів щороку недоотримують від 50 до 90 млрд грн.

    Несправедливою є ситуація, коли легальні агровиробники сплачують з одного гектару від 2 до 5 тис. грн, в той час як ті, хто обробляє землю «в чорну», платять в кращому випадку 150 грн земельного податку, або зовсім ухиляються.

    "Тому сьогоднішній крок парламенту свідчить про реальний намір боротись з тіньовим ринком обробітку та оренди земель, обігом с/г продукції. Це справді перемога над популізмом, який панував у цьому напрямку останні роки" – кажуть в ВАР.

    До другого читання законопроєкту ВАР подала низку поправок, які зробили законопроєкт більш збалансованим.

    https://agropravda.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.