• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, наскільки подорожчає картопля
    Опубликовано: 2021-12-12 15:08:02

    Загалом в Україні нині врожай картоплі на 15% більший у порівнянні з минулим роком. При цьому вартість картоплі зросте не більше ніж на гривню. Таку думку висловив заступник директора з наукової роботи з питань селекції та насінництва Інституту картоплярства НААН України Микола Фурдига, пише agronews.ua.

    “Все залежить від регіону, але загалом по країні врожай (картоплі – ред.) набагато більший у порівнянні з минулим роком. Я думаю (більший — ред.) на 15% гарантовано, можливо, у деяких регіонах і на 30%”, — розповів Фурдига.

    За його словами, цього року площі посіву картоплі були більші.

    “Тому що два роки була більш-менш стабільність по ціновій політиці на продовольчу картоплю, і люди багато посадили. Картоплі вистачить. Не більше, ніж на гривню вона зросте у ціні. Це особисто мій прогноз”, — сказав Фурдига.

    У Мінекономіки повідомляли раніше, що виробництво картоплі в 2020 році, за даними обласних державних адміністрацій, становило 20,72 млн т. І що у 2020 році спостерігалося значне падіння середньої врожайності картоплі.

    З початку року картопля почала додавати в ціні і за кілька місяців подорожчала в цілому на 19,9% — з 10,15 грн/кг у січні до 12,17 грн/кг у березні.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.