• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Картопля очолила список найдорожчих овочів світу
    Опубликовано: 2021-10-14 13:04:48

    До всесвітнього дня вегетаріанства видання Conde Nast Taveller зробило підбілку 5 найдорожчих овочів, серед яких є картопля, гриби, хмелеві шишки, корінь васабі та шпинат, пише  agronews.ua.

    Картопля La Bonnotte росте лише на маленькому острові Нурмуатьє біля узбережжя Франції і продається лише 10 днів на рік. Картопля La Bonnotte, має особливий смак через солоне повітря острова і збирається фермерами вручну. Приблизна ціна: 35.9 тис. грн/кг.

    Серед найдорожчих овочів також японські гриби мацутаке, які мають смак м’яса і кориці. Гриби дуже рідкісні, ростуть в червоному сосновому лісі, що виснажується. Щорічний збір цих грибів в Японії знизився до 1 тис. тонн. Приблизна ціна:26.5 тис./кг

    Крихітні хмелеві шишки родом із Північної Америки, настільки маленькі, що треба вирощувати багато рослин, щоб отримати цінність їжі. Орієнтовна ціна: 25.6 тис. грн/кг.

    Справжній корінь васабі – один з найскладніших овочів у вирощуванні. Схильна до хвороб рослина вимагає ідеальної кількості вологості та правильного складу поживних речовин для росту. Орієнтовна ціна: 6.6 тис. грн/кг.

    Фермер Асафумі Ямашита, народжений у Токіо, вирощує особливий сорт шпинату у Франції і продає його лише шеф-кухарям, що працюють в ресторанах із зірками Мішлен. Орієнтовна ціна: 718 грн/кг.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.