• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на кукурудзу йдуть на спад
    Опубликовано: 2021-10-04 17:08:25

    Останнім часом ціни на кукурудзу в Україні підтримувала затримка збирання врожаю та підвищення цін на нафту й пшеницю, але вже незабаром ринок опиниться під тиском нових чинників – падіння попиту з боку Китаю та скорочення споживання біоетаноловою промисловістю США. Про це повідомляє Грейн Трейд, пише agronews.ua.

    За оцінками китайського державного інфоцентру по зерну та олійним, ціни на кукурудзу в країні у 2021/22 МР знизяться завдяки збільшенню імпорту фуражного зерна у попередньому сезоні та рекордному цьогорічному врожаю кукурудзи. З рекордних травневих максимумів ціни на кукурудзу в Китаї вже впали на 13%. Очікується, що у 2021/22 МР країна зменшить у порівнянні з попереднім сезоном імпорт кукурудзи з 29 до 20 млн т (при прогнозі USDA 26 млн т), хоча в попередні роки в середньому імпортувала по 7 млн т. Зменшення імпорту Китаєм на тлі збільшення світового виробництва на 60 млн т, особливо у США та Україні, може призвести до значного падіння цін, як це сталося з цінами на ячмінь, хоча світовий баланс ячменю в поточному сезоні на 10 млн т менший, ніж у попередньому.

    За даними асоціації ЕІА, виробництво етанолу в США другий тиждень поспіль скорочується, і тепер знизилося на 12 тис барелів /добу до 914 тис барелів/добу, хоча аналітики очікували його зростання. Запаси етанолу за тиждень виросли на 0,12 млн барелів до 20,22 млн барелів. Ціни на етанол за тиждень впали на 4% до 2,37 $/галон або 0,63 $/л.

    Ринок біопалива очікує рішення Білого дому щодо обсягів змішування біопалива на 2021 та 2022 роки. Як повідомлялося, Агенція з охорони навколишнього середовища (ЕРА) розглядає можливість зменшення річного зобов’язання по використанню відновлювальних джерел енергії, яким встановлюється кількість етанолу, біодизеля та вдосконаленого біопалива, необхідна для щорічного змішування.

    Грудневі ф’ючерси на кукурудзу на чиказькій СВОТ вчора виросли на 1,2% до 212,2 $/т попри падіння цін на нафту та зменшення виробництва етанолу.

    Листопадові ф’ючерси на кукурудзу в Парижі вчора виросли на 3,25 €/т до найвищого з 7 травня рівня 230 €/т або 266,9 $/т на тлі затримки збирання врожаю та збільшення конкурентоспроможності французької кукурудзи внаслідок зростання цін в Україні.

    Жовтневі ф’ючерси на чорноморську кукурудзу на чиказькій СВОТ вчора також виросли на 1 $/т до 268,5 $/т, подорожчавши за тиждень на 1%.

    В Україні закупівельні ціни на кукурудзи лише завдяки затримці збирання залишаються в порту на рівні 248-250 $/т, проте вже незабаром порти можуть затоваритися внаслідок низького експортного попиту.

    В Бразилії активна сівба кукурудзи в очікуванні опадів стане додатковим чинником тиску на ціни.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.