• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Озвучено оновлені ціни на олію
    Опубликовано: 2021-10-04 14:03:55

    На світових ринках триває поступове підвищення цін на рослинні олії, проте обсяг пропозицій в поточному сезоні значно перевищує торішній, тому ринки можуть швидко насититись, яскравим прикладом чого є падіння цін на нафту. Про це повідомляє Грейн трейд, пише agronews.ua.

    У вівторок та середу нафтові котирування на світових біржах опускалися на тлі значного збільшення видобутку та запасів у США, ігноруючи стрімке зростання цін на газ в Європі, які на спотовому ринку сягнули рекордних 1064 $/тис м3.

    За даними ЕІА, видобуток нафти у США за тиждень виріс на 4,7% до 11,1 млн барелів/добу, що все одно на 2 млн барелів або 15,3% поступається рекордному «доковідному» рівню лютого 2020 р 13,1 млн барелів/добу. Запаси нафти виросли на 4,58 млн барелів, хоча експерти очікували їх зниження на 2 млн барелів.

    З вівторка жовтневі ф’ючерси на пальмову олію на біржі в Малайзії виросли на 1,4% до 4455 рінггитів/т або 1064 $/т на прогнозах значного збільшення експорту у вересні у порівнянні з серпнем на 34-43% (за оцінками сюрвейєрів Amspec та ITS).

    Грудневі ф’ючерси на соєву олію на біржі в Чикаго з вівторка виросли на 1,2% до 1281 $/т слідом за цінами на сою, яка попри гарну врожайність та високі темпи збирання дорожчає на даних про продаж з США до Китаю партії сої 350 тис т.

    В Україні ціни пропозицій соняшникової олії виросли до 1320-1350 $/т FOB, проте ціни попиту не перевищують 1300 $/т FOB.

    На біржі в Даляні ф’ючерси на пальмову олію вчора впали на 0,4% до 1331 $/т, а на соєву – на 0,3% до 1414 $/т.

    Зростання курсу долара відносно кошика світових валют до 11-місячного максимуму суперечить побоюванням аналітиків щодо можливого зупинення бюджетних виплат та переддефолтного стану економіки США внаслідок затримки рішення Конгресу по збільшенню рівня держборгу, який вже перевищив допустимий рівень 28,4 трлн доларів.

    Тому найближчим часом можна очікувати посилення впливу на ринки макроекономічних показників.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.