• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, чому виноград віддають майже за безцінь
    Опубликовано: 2021-09-30 13:04:40

    В Україні у розпалі сезон винограду. Утім, фермери б’ють на сполох, адже віддають його за безцінь. Чому немає попиту на ягоду та яка її вартість? Про це повідомляє Сніданок з 1+1, пише agronews.ua.

    Виноград на ринку коштує близько 70 гривень. У супермаркетах – ціни вищі – до 100 грн. На гуртових ринках у середньому кілограм “білого” винограду можна придбати за 25 грн. Якщо говорити про “чорні сорти”, то їх продають трохи дорожче – 27 грн. До слова, рік тому цей показник був удвічі вищий за нинішній.

    Економіст Олег Пендзин пояснює, через що відбувся спад цін: “Рівень споживання винограду ще навіть менший, ніж яблук. Рівень споживання винограду є достатньо невеликим: його немає в споживчому кошику. Виноград дорогий серед інших фруктів”.

    Ціна зменшилася ще й тому, що він достиг в усіх господарствах і тепер на ринку велика конкуренція. “Попри те, що були зроблені великі витрати на вирощування цього врожаю, а ціна, яка пропонується ринком, не перекриває їх прямої собівартості. Вони мають збитки”, – каже експерт.

    Ще одна проблема – це примхи погоди, пояснює винороб із Хмельницької області Богдан Павлій. “Рік був дуже дощовий і не дуже теплий. У нас на винограднику були проблеми з хворобами. Виноград трішки захворів, але вдалося зберегти врожай і грони наповнюються”, каже він.

    Слід зауважити, що якість українського винограду можна вважати дуже високою. Виноград корисний для шлунку, серця та імунної системи, для пам’яті та зору. Утім, їсти варто в міру – не більше 200 грамів на день. Справа у тому, що виноград, окрім вітамінів, має багато калорій.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.