• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на соняшник рекордно зростатимуть
    Опубликовано: 2021-09-20 17:06:16

    Низька врожайність соняшника у південних регіонах Росії та у Поволжі на початку збиральної компанії, обумовлена серпневою спекою, змушує аналітиків знижувати прогнози виробництва, що підтримує закупівельні ціни на високому рівні. Про це повідомляє Грейн Трейд, пише agronews.ua.

    Експерти «АПК-Інформ» знизили у порівнянні з попередніми оцінками прогноз врожаю соняшника в Росії на 9% до 15,2 млн т, що все одно на 13% перевищить торішній показник, хоч нещодавно USDA оцінив врожай у 15,5 млн т. Головною причиною аналітики назвали найнижчі за останні 5 років врожайність на старті збирання, яка складає 1,6 т/га.

    Агенція ІКАР знизила прогноз валового збору соняшника до 15 млн т.

    В Росії станом на 14 вересня з 1,2 млн га або 12,5% площ намолочено 1,9 млн т соняшника з врожайністю 1,58 т/га (1,65 т/га торік). Темпи збирання відповідають торішнім, а загальний врожай залежатиме від погодних умов під час збирання.

    В Україні погода сприяє збиранню соняшника, проте затримка розвитку посівів на 10-14 днів призводить до повільного підсихання голівок соняшника, що затримує збирання.

    На тлі збільшення обсягу пропозицій закупівельні ціни на соняшник уповільнили зростання та стабілізувалися на рівні 18000-18500 грн/т з доставкою на завод. Проте опади, які очікуються протягом наступних 3-5 днів, знову затримають збирання та змусять переробників піднімати ціни задля залучення обсягів.

    Подорожчання нафти підтримує ціни на рослинні олії, що також сприятиме зростанню закупівельних цін на соняшник. Ціни на українську соняшникову олію виросли до 1300 $/т FOB, хоча аналітики прогнозували сезонне зниження до рівня 1100-1200 $/т FOB.

    Для більшості культур сезонного тиску пропозицій під час збирання цьогоріч не спостерігається, оскільки виробники мають достатні обсяги фінансів та не поспішають продавати продукцію в очікуванні подальшого зростання цін.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.