• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, чи скасує Євросоюз мито на український мед
    Опубликовано: 2021-09-12 13:06:21

    Через холодну весну і дощового початку літа бджоли недобрали меду з акації і липи на 40-50%. Про це повідомляє agroportal.ua, пише agronews.ua.

    За словами співзасновника/засновника Медової біржі Гаррі Ремферта, спостерігався негативний фактор укорочених термінів цвітіння соняшнику: замість 3-4 тижнів він тривав 5-7 днів (сорти відселекціонованих таким чином, щоб дозрівання насіння проходило в стислі терміни).

    «Але рясні опади влітку (виділяється більше нектару), що довгий теплий сезон, який дозволить і в вересні отримати додатковий збір меду, очікувано нівелює негативну картину збору», – говорить експерт.

    Також він звертає увагу на зростання споживання меду. Однією з причин цього є пандемія COVID-19, яка спонукала споживачів уважно ставитися до свого здоров’я і міняти харчові звички на корисні.

    «Тим більше найбільший гравець на ринку Євросоюзу – Китай – зараз «затиснутий», що веде до природного росту цін», – додає він.

    Якщо прогноз по зборах себе виправдає, то ціна на мед знизиться через насичення ринку.

    «Однак елітні сорти, думаємо, будуть тримати ціну, тому що попит на них завжди високий, а пропозиція на ринку України – обмежена», – зазначає засновник Медової біржі.

    У виробництві фасованого меду експерт відзначає значне зростання попиту. Тим більше, виробництво і фасування в Україні значно дешевше. Тому обсяг виробництва меду, продуктів бджільництва буде рости однозначно, пояснює він.

    На питання щодо можливого перегляду квот на експорт українського меду в країни ЄС, Гаррі Ремферт відповідає, що це цілком реально.

    «А з урахуванням положення китайської продукції на ринку Євросоюзу це цілком реально найближчим часом. Якщо зробити прогноз далі, то квоти будуть нарощуватися аж до повного звільнення від митних зборів меду з України », – поділився засновник Медової біржі.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.