• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вартість борщового набору значно зросла
    Опубликовано: 2021-09-12 11:05:57

    Вартість борщового набору в Україні знову зросла. Серед овочів, що здорожчали найбільше, – цибуля, капуста та буряк. Про це повідомляє ФАКТИ, пише agronews.ua.

    Так, рік тому та ж цибуля в гуртовій закупівлі коштувала удвічі дешевше. Тим часом вартість буряка і капусти зросла на 20 і 30% відповідно.

    Керівник проекту АПК-Інформ: Овочі та фрукти Олександр Хорев пояснює, що зростання цін на низку овочів борщового набору відбулося внаслідок меншої пропозиції продукції на ринку через менший врожай, зібраний фермерами, а також погодні умови.

    Та й загалом клімат наразі такий, що провокує на сході та півдні посуху. Тому площі вирощування овочів дещо поменшали.

    Зі свого боку віце-президент Національної академії аграрних наук Ануш Балян додає: зменшення посівних площ відбувається через те, що великі господарства не хочуть вирощувати овочі, оскільки це дуже затратно.

    Утім, експерти додають, що говорити про подальше здорожчання овочів із борщового набору в Україні поки що зарано. Адже збирати врожай деяких культур закінчать лише на початку листопада.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.