• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • За рік продовольство подорожчало на 33%
    Опубликовано: 2021-09-06 12:05:50

    У серпні 2021 року світові ціни на продукти харчування відновилися після зниження протягом двох місяців поспіль. Цьому сприяло різке підвищення світових котирувань цін на цукор, пшеницю і рослинні масла.

    Про це свідчить публікація ФАО (Продовольча і сільськогосподарська організація ООН).

    За даними ФАО, індекс цін на продовольство в серпні склав 127,4 пункту, що на 3,1% вище, ніж у липні, і на 32,9% в порівнянні з тим же місяцем 2020 року. Індекс відстежує щомісячні зміни світових цін.

    Індекс цін на цукор ФАО виріс на 9,6% в порівнянні з липнем, чому сприяли побоювання з приводу збитку, нанесеного морозами посівам в Бразилії, найбільшому у світі експортері цукру.

    Індекс цін на рослинну олію ФАО в серпні виріс на 6,7%, при цьому світові ціни на пальмову олію повернулися до історичних максимумів через побоювання з приводу виробництва і, як наслідок, скорочення запасів в Малайзії. Також зросли котирування на ріпакову та соняшникову олії.

    Індекс цін на зернові ФАО в серпні був на 3,4% вище, ніж у липні. Світові ціни на пшеницю підскочили на 8,8% через зниження очікувань врожаю в декількох основних країнах-експортерах. Ціни на кукурудзу, навпаки, знизилися на 0,9%, оскільки поліпшення перспектив виробництва в Аргентині, Європейському Союзі та Україні пом’якшило знижені прогнози виробництва в Бразилії і США.

    Індекс цін на м’ясо ФАО трохи виріс у серпні, оскільки високі закупівлі в Китаї підтримали ціни на баранину і яловичину, а стійкий імпортний попит зі Східної Азії та Близького Сходу підтримав ціни на птицю. Ціни на свинину, навпаки, впали через триваюче скорочення закупівель в Китаї і слабкий внутрішній попит в Європі.

    Індекс цін на молочні продукти ФАО незначно знизився в порівнянні з липнем.

    Инф. finance.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.