• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Львівщині на 30% зросла кількість зареєстрованих пасік
    Опубликовано: 2021-08-31 14:06:23

    На Львівщині нараховується понад 4,1 тис. пасік, в яких утримується 64 тис. бджолосімей, з них 99% пасік зосереджені у приватному секторі. Проте, завдяки держпідтримці, цьогоріч кількість зареєстрованих пасік збільшилась на 30%. Повідомили в Департаменті АПК Львівської ОДА, пише agronews.ua.

    «Важливим кроком розвитку галузі бджільництва є державна підтримка, що сприятиме підвищенню продуктивності бджіл та збільшенню виробництва продукції бджільництва. Так, минулого року дотація виплачувалась вперше і 1047 пасічників Львівщини отримали дотацію в сумі 8,9 млн грн за наявні 44,6 тис. бджолосімей», — йдеться у дописі.

    Зазначається, що виплата дотації минулого року суттєво вплинула на реєстрацію пасік у поточному році.

    «Цьогоріч кількість зареєстрованих пасік збільшилась на 30%, на які пасічники отримали ветеринарно-санітарні паспорти нового зразка і мають можливість отримати державну підтримку у вигляді дотації за бджолосім’ї», — додали у департаменті.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.