• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на коренеплоди значно впали
    Опубликовано: 2021-08-09 18:01:04

    Нормалізація погодних умов дозволила українським виробникам коренеплодів відновити повномасштабні збиральні роботи. Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти», пише agronews.ua.

    В результаті пропозиція моркви і буряка на ринку активно зростає, що провокує не менш стрімке зниження цін в даному сегменті.

    Так, на даний момент буряк українські фермери відвантажують по 4-6грн/кг ($ 0,15-0,22/кг), що в середньому на 25% дешевше, ніж тижнем раніше. Ціна на моркву становить 4,50-8грн/кг ($ 0,17-0,30/кг), що в середньому на 29% нижче, ніж минулого тижня.

    За словами ключових гравців ринку, досить різке зниження цін повʼязане з сезонним зростанням пропозиції моркви і буряка. Крім того, тиск на ціни надає досить стриманий попит на дану продукцію. Оптові компанії та роздрібні мережі готові закуповувати коренеплоди тільки невеликими партіями, пояснюючи своє рішення вкрай низькими темпами реалізації в роздрібній торгівлі, а також досить обмеженим терміном реалізації моркви та столового буряку.

    Незважаючи на істотне здешевлення столового буряка, на даний момент українським господарствам вдається відвантажувати дану продукцію в середньому на 26% дорожче, ніж в першій половині серпня 2020 року. У той же час ціни на моркву за рік в середньому знизилися на 18%.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.