• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Повінь завдала відчутної шкоди виноробному бізнесу Німеччини
    Опубликовано: 2021-08-04 12:04:14

    Потужна повінь на заході Німеччини в середині липня завдала величезної шкоди виноробному бізнесу в долині річки Ар. Майже повністю знищені виноградники, обладнання для виробництва вина та приміщення для його зберігання.

    Як інформує теленовинна служба Tagesschau, допомога приспіла з інших виноробних регіонів Німеччини.

    Більшість виробників вина в регіоні Ahrwein (Федеративна земля Рейнланд-Пфальц. — Ред.) опинилися на порозі краху. З 50 виноробень не пошкоджені лише чотири. Багато з них заявляють, що втратили все, і їхній бізнес відновленню не підлягає.

    Постраждалих не залишили в біді колеги з інших регіонів країни. Вони допоможуть зібрати урожай на вцілілих виноградниках, переробити його на своїх виробничих потужностях і складувати в своїх льохах.

    Вина Ahrwein завжди були дорожчими, ніж в інших регіонах Німеччини — через складність обробітку виноградників на крутих схилах. Особливо цінується «Піно-Нуар».

    Тепер це вино стане ще дорожчим — зважаючи на свою унікальність. Зі зруйнованих погребів вдалося врятувати зовсім не багато пляшок з вином врожаю попередніх років.

    Місцева асоціація виноробів виставила вцілілі екземпляри на маркетплейсі Flutwein, щоб допомогти фермерам пережити лихо.

    Тут представлені забруднені пляшки і часто з відклеєними етикетками. Краудфандингова акція триватиме до початку вересня. Всі зібрані кошти будуть передані постраждалим виноградарям і виноробам.

    Наразі на майданчику Flutwein врятоване вино в пляшках без наклейок продається за ціною від 20 євро за один екземпляр.

    Для порівняння, до повені безпосередньо у місцевих виробників можна було купити недороге вино в упаковках по 12 пляшок. 4,20 євро коштував літр «рожевого» (2020 р.), 6 євро — «Рислінгу» (2019 р.), 7 євро — «Піно-Нуар» (2018 р.).

    Деякі ексклюзивні червоні вина 10-річної витримки продавалися по 70 євро і більше за пляшку ємністю 0,75 л.

    Инф. finance.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.