• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні збільшать держпідтримку для тваринництва
    Опубликовано: 2021-08-07 12:06:24

    В Україні на наступний рік збільшиться державна підтримка для аграріїв усієї країни. Йдеться про малі та середні фермерства, які займаються переважно тваринництвом: на них планується додатково виділити близько мільярда гривень — це близько 10−12 тисяч грн на корову за рік. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко в ефірі «Сніданку з 1+1», пише agronews.ua.

    «Перше — ми виправили помилку ліквідації Міністерства агрополітики. Міністерство займалося і економікою і сільським господарством. Ми відновили Мінагрополітики, яке займається виключно аграріями. Ми створили нові державні програми підтримки малих та середніх фермерів. І на наступний рік державна підтримка збільшиться для аграріїв усієї країни. Йдеться про малі та середні фермерства, які займаються переважно тваринництвом. Помилки потрібно виправляти», — сказав Роман Лещенко.

    За його словами, у зв’язку з тим, що ціни на зернову продукцію дуже сильно подорожчали і витрати годівлі складають понад 80%, утримувати корів стало дуже невигідно. Крім того, він каже, що «невизначена державна підтримка у зв’язку з цими трансформаціями призвели до того, що аграрії і малі ферми не отримали, що їм обіцяли».

    “І ризики такі — що почали оптимізовувати поголів’я. На цей рік є державна програма і рекордний врожай — збалансувати ціну. Ми плануємо тільки на малі сімейні ферми додатково виділити близько мільярда гривень — це близько 10−12 тисяч грн на корову за рік”, — додав Лещенко.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.