• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, як опади вплинуть на якість зерна
    Опубликовано: 2021-07-30 14:05:28

    Експерти європейської агенції моніторингу врожаїв сільгоспкультур (MARS) в понеділок незначно відкоригували прогнози врожайності, заявивши що надмірні опади в окремих країнах ЄС швидше вплинуть на якість зерна, ніж на врожайність. Про це повідомляє Грейн Трейд, пише agronews.ua.

    У липні сильні зливи в країнах Західної Європи призвели до повеней та посилили занепокоєння щодо можливих втрат врожаю. Проте у MARS повідомили, що вплив погоди на врожайність був мінімальним, хоча вона й перешкоджала збиранню озимих культур.

    У східній Румунії надмірно волога погода панувала до кінця червня, що сприяло поширенню шкідників та хвороб, які можуть погіршити якість зерна.

    Водночас періоди сильної спеки у Словенії, Хорватії, Угорщині та центральній Італії негативно вплинули на озимі культури, що знаходилися на кінцевих фазах розвитку, та на вегетацію літніх культур, особливо в регіонах з відсутністю зрошення.

    Внаслідок дефіциту опадів для окремих районів Польщі та Словакії прогнози врожайності озимих культур знижені, а Болгарії для гарного розвитку ярих культур дуже необхідні дощі.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.