• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Оприлюднено оновлені ціни на пальмову та соєву олію
    Опубликовано: 2021-07-29 13:02:44

    Пальмова олія продовжує стрімко дорожчати на тлі скорочення виробництва та зниження курсу малайзійського рінгиту, тоді як ціни на соєву олію ростуть слідом за цінами на нафту та внаслідок погіршення стану посівів сої у США. Про це повідомляє Грейн Трейд, пише agronews.ua.

    Фондовий ринок США розпочав тиждень впевненим зростанням. На тлі макроекономічних даних про відновлення економіки США три основні індекси сягнули рекордних рівнів, завдяки чому ціни на нафту виросли на 1%.

    Аналітики обговорюють зустріч голови МЗС Китаю Ван І з першим заступником держсекретаря США Уенді Шерман, де Пекін висунув Вашингтону такі умови для нормалізації взаємних відносин, як скасування всіх санкцій, мита та технологічного блокування КНР з боку США. З одного боку, продовження діалогу додає ринкам оптимізму, з іншого боку, погіршення відносин між США та Китаєм може знову закрити експорт американської сільгосппродукції, зокрема сої та кукурудзи, до КНР.

    Жовтневі ф’ючерси на пальмову олію на біржі в Малайзії вчора виросли на 2,6% до найвищого з 19 травня рівня 4383 рінггитів/т або 1036 $/т, що на 5,6% перевищує показник попереднього тижня. Причиною зростання стали дані про зниження виробництва пальмової олії в країні за 25 днів липня у порівнянні з аналогічним періодом червня на 6% на тлі прогнозів стабільного експорту.

    На чиказькій СВОТ грудневі ф’ючерси на соєву олію продовжили розпочате у четвер зростання та подорожчали вчора ще на 1,7% до 1415 $/т, додавши за місяць в ціні 7%.

    Зменшення кількості посівів сої в США, які знаходяться у доброму або відмінному стані, за тиждень на 2% до 58% (у порівнянні з 72% торік) та прогнози сухої і спекотної погоди на наступні 7-10 днів на північному заході соєвого поясу США підтримують котирування соєвих бобів та олії.

    Ціни на українську соняшникову олію з поставкою у 4 кварталі за підтримки сусідніх ринків рослинних олій виросли до 1220-1250 $/т FOB.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.