• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Озвучено причини подорожчання каноли та ріпаку
    Опубликовано: 2021-07-29 11:07:26

    Опади, що пройшли вихідними у преріях Канади, виявилися меншими, ніж очікувалося, тоді як температури на півдні перевищували 30 оС, що посилило стрес для рослин та призвело до зростання котирувань на біржі у Вінніпезі. Про це повідомляє Грейн Трейд, пише agronews.ua.

    На найближчі дні в провінціях, де переважно вирощують канолу, опадів не прогнозують, а спека триватиме, що продовжить негативно впливати на посіви.

    Листопадові ф’ючерси на канолу вчора продовжили розпочате у п’ятницю зростання та виросли ще на 2,3% до рівня минулого тижня 904,4 CAD/т. Доларова ціна завдяки підвищенню курсу канадського долара виросла ще більше – до 721 $/т.

    Звіт Статистичного бюро Канади про стан посівів, що буде оприлюднений сьогодні, стане додатковим чинником підтримки цін, оскільки більшість аналітиків вважає, що за декілька останніх тижнів стан посівів суттєво погіршився. Крім того, ринок каноли підтримує подорожчання нафти і пальмової олії.

    На європейській біржі Euronext серпневі ф’ючерси на ріпак вчора на початку торгів під тиском нарощування пропозицій знизилися на 8 €/т. Проте пізніше за підтримки ринку каноли вони відновилися до 528,75 €/т або 624 $/т, втративши загалом за день 3,25 €/т, а за тиждень – 0,8% ціни.

    В Україні активізується збирання ріпаку, але нарощування пропозицій поки не вплинуло на ціни, а різке зниження цін наприкінці тижня зупинило продажі з боку виробників.

    Станом на 22 липня вітчизняні аграрії з 27% площ зібрали 674,91 тис т ріпаку з врожайністю 2,46 т/га, яка на 19% перевищує торішню. Але через скорочення площ сівби прогнози виробництва залишаються на рівні 2,6-2,8 млн т.

    Слідом за біржею Euronext закупівельні ціни на ріпак в портах України вчора знизилися на 200-300 грн/т до 18200-18500 грн/т або 585-600 $/т. Переробники залишили ціни на рівні 18500 грн/т з доставкою в порт, тому вигідно конкурують з експортерами.

    Прогнози опадів в центральних регіонах України на наступні 3-5 днів прискорять збирання ріпаку. Проте виробники очікують відновлення цін в портах до рівня 19000-19500 грн/т, щоб активізувати продажі.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.