• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні знову зросли ціни на продукти
    Опубликовано: 2021-07-15 11:07:27

    Національний банк пояснив, за рахунок чого інфляція в Україні залишилася високою та не вписалася в цільові значення. Про це повідомляє Сьогодні, пише agronews.ua.

    В Україні за підсумками червня 2021 року річна інфляція залишилася на рівні 9,5%, що значно вище за ціль Національного банку в 5% плюс-мінус один відсотковий пункт. Зокрема, прискорилося зростання цін на:

    – оброблені продовольчі товари (+12,1% в річному вимірі);

    – послуги (+8,1%);

    – непродовольчі товари (+1,6%).

    Зате сповільнилося зростання цін на сирі продукти харчування (до 5,1% рік до року), повідомили в Національному банку України (НБУ). А адміністративно регульовані ціни підвищилися на 18%.

    Як змінилися ціни на продукти
    Прискорилося зростання цін на соняшникову олію і продукти її переробки – майонези, маргарини, спреди. Молоко стало дорожчати швидше через збільшення вартості кормів і скорочення виробництва.

    Високі світові ціни на цукор і поганий урожай цукрових буряків зумовили подальше подорожчання цукру на внутрішньому ринку. Макаронні і кондитерські вироби, м’ясні та молочні продукти теж подорожчали – через збільшення виробничих витрат на сировину.

    Ціни на ягоди сповільнили зростання через сезонне збільшення пропозиції. Те ж стосується ранніх овочів.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.