• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на каву зросли до п'ятирічних максимумів
    Опубликовано: 2021-07-15 09:01:42

    Ціни на каву сорту арабіка в червні досягли п’ятирічних максимумів. За останні три місяці її вартість зросла на 30%, і це може позначитися на кінцевих споживачах.

    Про це повідомляє The Wall Street Journal.

    За даними видання, в червні ціни на каву арабіка досягли найвищого рівня з 2016 року. Ф’ючерси на цей сорт, що торгуються в Нью-Йорку, за останні три місяці зросли більш ніж на 18% до 1,51 долара за фунт.

    Торгований в Лондоні сорт кави робуста подорожчав більш ніж на 30% за останні три місяці, до 1 749 доларів за тонну, що є дворічним максимумом.

    Серед причин подорожчання кави експерти називають найсильнішу за останнє століття посуху в Бразилії, протести в Колумбії і різке зростання вартості морських перевезення.

    Поки що зростання цін на каву не переклали на споживача, відзначають фахівці. Однак, за їхніми словами, незабаром це може статися.

    Инф. finance.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.