• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні прогнозують рекордний врожай зернових
    Опубликовано: 2021-07-05 15:06:10

    Урожай зернових в Україні в 2021 році може досягти рекордних обсягів – понад 75 мільйонів тонн завдяки сприятливій погоді, – заявили в четвер представники профільного відомства, синоптики і аналітики. Про це повідомляє Телеграм-канал Refinitive Agriculture, пише agronews.ua.

    «Ми бачимо рекордний урожай, який перевищить 75 мільйонів тонн, а разом з олійними може скласти близько 100 мільйонів тонн», – сказав аграрний міністр Роман Лещенко.

    Він відмовився давати докладні прогнози, заявивши, що наступні два тижні будуть критичними для обсягів врожаю.

    Раніше в четвер представник державного Гідрометцентру Тетяна Адаменко повідомила на сільськогосподарської конференції, що Україна може зібрати 75,8 мільйона тонн зерна в цьому році в порівнянні з 65 мільйонами тонн в 2020 році. За її словами, урожай може включати 37,1 мільйона тонн кукурудзи, 28,5 мільйона тонн пшениці і 8,3 мільйона тонн ячменю.

    У четвер представництво Міністерства сільського господарства США (USDA) в Україні заявило, що очікує виробництво української пшениці в 2021 році на рівні 29,5 млн тонн і експорту в обсязі 20,5 млн тонн в 2021/22 році (липень-червень). Очікується, що в 2021 році загальний обсяг виробництва кукурудзи складе 37,3 млн тонн, а експорт – 30,5 млн тонн, можливо, вище – в залежності від ринкової кон’юнктури.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.