• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Волині вирощують фазанів
    Опубликовано: 2021-06-23 16:03:04

    Над вирощенням цього птаха волинські лісівники перспективно працюють уже третій рік. Розпочиналося все із закупівлі кількох сотень особин, яких частково випускали у дику природу, а решту залишали у вольєрах для виведення маточного поголів’я. Про це повідомляє пресслужба Волинського ОУЛМГ, пише agronews.ua.

    Хоча цей досвід вимагає скрупульозності, вмінь, знань, терплячості та затрат ресурсу – результат уже очевидний. Популяція птахів на Волині стає суттєвою, до кінця року лісівники ставлять собі амбітне, але цілком реальне завдання – збільшити поголів’я фазана на 200%.

    Фазан – птах не місцевий. Проте лісівники спробували і переконалися: в наших умовах приживається  і почувається досить комфортно.

    Фазанарії споруджені у ДП «ЛМГ «Звірівське», ДП «Горохівське ЛМГ», у дещо менших масштабах працюють над цим і в інших підприємствах.

    Протягом останніх двох років  лісівники випустили на волю близько 3000 птахів. І це лише початок. Зокрема, у фазанарії ДП «Горохівське ЛМГ» успішно вирощують фазанів з «волинським корінням».  Якраз цей час – активний період народження малят.

    Площа вольєра у ДП «Горохівське ЛМГ» – 0,6 га. Його розділили на 3 окремих зони – як у дитячому садочку: для зовсім маленьких пташенят, старших і маточного поголів’я.

    «Чистокровні горохівські фазани» вже другий рік живуть у місцевих краях. Зараз у вольєрі – півтори тисячі особин. Значна частина – молодняк. Чекають і ще одного приплоду, адже настав період останньої кладки яєць.

    Місцеві єгері дбають про малят, яким просто необхідні відповідні умови, збалансоване харчування, проведення профілактичних заходів.

    І така турбота приносить результат: птах оселяється у волинському ареалі і дає потомство вже навіть у дикій природі.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.