• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, як зміняться ціни на кукурудзу
    Опубликовано: 2021-06-10 18:07:24

    Прогнози врожаю кукурудзи в Бразилії та США цього тижня стануть головними драйверами світового ринку кукурудзи, оскільки їх імовірно знизять у червневому звіті USDA, що оприлюднять у четвер. Про це повідомляє graintrade.com, пише agronews.ua.

    Бразильські аналітики знизили оцінки виробництва кукурудзи в Бразилії до 90-95 млн т, що значно поступається травневому прогнозу USDA у 102 млн т. Минулого тижня агенція IHS Markit Agribusiness знизила прогноз загального врожаю кукурудзи в країні у 2020/21 МР одразу на 5 млн т до 88 млн т внаслідок тривалої посухи у штаті Мато Гросу.

    Вчора торги на чиказькій СВОТ розпочалися зі зростання ф’ючерсів на кукурудзу на 2% до майже місячного максимуму на тлі зниження прогнозів виробництва для Бразилії та посушливої погоди у кукурудзяному поясі США. Але дані по тижневому експорту дещо заспокоїли біржу.

    У підсумку, липневі ф’ючерси на кукурудзу виросли на 0,8% до 270,9 $/т, тоді як грудневі прискорили зростання та подорожчали на 2,8% до 239 $/т.

    Обсяг проінспектованої для експорту з США кукурудзи за тиждень зменшився на 48% до 1,413 млн т при очікуваннях трейдерів в межах 1,2-2,1 млн т. Загалом в сезоні проінспектовано 55,4 млн т при прогнозі USDA у 70,5 млн т.

    За даними щотижневого звіту по поівах, станом на 6 червня сівба кукурудзи у США завершена, сходи отримані на 90% площ у порівнянні з 87% торік та 82% в середньому за 5 років. За тиждень кількість посівів у доброму або відмінному стані зменшилася на 4% до 72% (75% торік), що призвело до різкого стрибка цін на новий врожай.

    В Україні закупівельні ціни на кукурудзу з поставкою в порт у червні залишаються на високому рівні 275-280 $/т або 8600-8650 грн/т, проте попит з боку Китаю та ЄС зменшується. Ціни на новий врожай слідом за котируваннями в Чикаго знову піднялися вище 250 $/т.

    Імпорт кукурудзи до ЄС за тиждень скоротився 220 тис т, а загалом у сезоні склав 13,56 млн т, що на 28% поступається відповідному торішньому показнику. При цьому імпорт кукурудзи з України скоротився майже вдвічі, до 5,97 млн т.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.