• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У травні світові ціни на продовольство показали максимальне зростання за 10 років
    Опубликовано: 2021-06-13 15:01:48

    У травні середнє значення індексу продовольчих цін ФАО склало 127,1 пункту, що на 4,8% вище квітневого показника і на 39,7% вище показника травня 2020 року.

    Про це йдеться у звіті Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО), повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Agravery.com.

     «В травні світові ціни на продовольство виросли на найзначнішу величину за більш ніж 10 років, і це не дивлячись на те, що світове виробництво зернових може досягти нового безпрецедентно високого рівня», – йдеться в повідомленні.

    Одним з чинників зростання цього індексу, який дозволяє щомісяця відслідковувати коливання світових цін на найбільш ходові продовольчі товари, стало різке зростання світових цін на рослинні олії, цукор і зернові; він досяг найвищого значення з вересня 2011 року, яке лише на 7,6% нижче його історичного максимуму в номінальному вираженні.

    «Індекс цін на молочну продукцію ФАО також виріс за цей місяць на 1,8% в порівнянні з рівнем того ж періоду минулого року. Головним чинником зростання був активний імпортний попит на незбиране сухе молоко, в той час як ціни на вершкове масло знизилися вперше за майже рік у зв’язку зі збільшенням експортних поставок Новою Зеландією», – додали в ФАО.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.