• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Озвучено ціни на кукурудзу
    Опубликовано: 2021-05-16 14:03:50

    Після тижня активного зростання вчора котирування на кукурудзу на біржах в Чикаго та Парижі знизилися на 3-4%, а грудневі ф’ючерси в США впали на 4,7% на даних про гарний стан посівів кукурудзи в США та Європі та прогнозах незначних опадів в регіонах вирощування кукурудзи в Бразилії. Про це повідомляє graintrade, пише agronews.ua.

    Посуха, від якої в Бразилії страждають посіви кукурудзи другого врожаю, продовжує підтримувати ціни, і від завтрашнього звіту WASDE аналітики очікують оновлених прогнозів врожаю.

    Експерти бразильської консалтингової агенції AgRural знизили у порівнянні з квітневими оцінками прогноз врожаю кукурудзи в країні з 103,4 до 95,5 млн т.

    У США станом на 9 травня кукурудзою засіяно 67% площ, що на 15% перевищує торішні темпи та на 21% – показник попереднього тижня. Опади наступного тижня дозволять прискорити темпи сівби та завершити її.

    Окремі аналітики вважають, що завдяки сприятливим умовам оцінка площ сівби в новому звіті USDA буде збільшена.

    За даними NASS USDA, сходи кукурудзи отримані на 20% площ у порівнянні з 22% рік тому та 19% в середньому за 5 років. Проте у штатах Техас та Небраска через дефіцит опадів спостерігається затримка сходів.

    Експорт кукурудзи з США за тиждень зменшився на 23% до 1,707 млн т, а загалом у сезоні сягнув 45,154 млн т із прогнозованих 67 млн т.

    Вчора на біржі в Чикаго травневі ф’ючерси подешевшали на 3,4% до 294,5 $/т, липневі – на 3% до 280 $/т, а грудневі – на 4,7% до 239,8 $/т.

    В Україні слідом за зростанням біржових котирувань закупівельні ціни на кукурудзу старого врожаю наприкінці минулого тижня виросли до 278-282 $/т або 8650-8750 грн/т, проте сьогодні можуть дещо знизитися після тривалих вихідних.

    За даними Мінагрополітики, станом на 6 травня кукурудзою на зерно засіяно 45,7% площ або 2,43 млн га у порівнянні з 3,96 млн га на 5 травня 2020 р., що складало 73% від запланованих 5,4 млн га.

    Холодна погода затримує сівбу, але підвищення температури та дощі на поточному тижні дозволять прискорити сівбу.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.