• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Хмельниччині побудують корівник на 200 голів
    Опубликовано: 2021-05-04 13:01:06

    У СФГ «Світанок», що на Хмельниччині, планують до вересня побудувати корівник на 200 голів, а загалом наростити дійне стадо до 500 голів. Про це розповів Андрій Остапчук, керівник господарства, в інтерв’ю для журналу «Молоко і ферма», передає Асоціація виробників молока, пише  agronews.ua.

    «Завдання номер один до вересня побудувати корівник на 200 голів, а загалом плануємо наростити дійне стадо до 500 голів. Плани амбітні й затратні, але нам до снаги. Технолог закриває основні виробничі питання по фермі, агроном по роботі в полі, я займаюсь будівництвом — проектування, підрядники, матеріали, обладнання», — зазначає Остапчук.

    За його словами, на фермерському господарстві не відмовлятимуться від прив’язного утримання і доїння в молокопровід.

    «Вісім років тому річний надій 11 тонн на корову в Ізраїлі для мене був космосом. За підсумками 2020 року ми надоїли 11,02 тонни на дійну корову, а на фуражну — 9,1 т. І це не космос, а генетика і величезна праця», — пояснює фермер.

    Слід додати, що на сьогодні на СФГ «Світанок» утримують 813 голів ВРХ, з них 300 дійних корів. На прив’язі тримають лише дійних корів, решту тварин — безприв’язно.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.