• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні скоротився експорт зерна
    Опубликовано: 2021-04-19 14:02:37

    З початку сезону Україна відправила на експорт 14,4 млн тонн пшениці. Про це повідомляє пресслужба асоціації “Український клуб аграрного бізнесу”, пише agronews.ua.

    Так, за 9 місяців 2020/2021 МР Україною було експортовано 14,4 млн тонн пшениці та 16,5 млн тонн кукурудзи. Це на 20% та 29% менше аналогічного періоду минулого року.

    “Таке скорочення пов’язане з недоотриманням врожаїв даних культур влітку 2020 року. Однак, завдяки зростанню цін на пшеницю і кукурудзу, падіння експортної виручки не таке стрімке. За вказаний період експортна виручка по пшениці скоротилася 20%, а по кукурудзі – на 7%”, – повідомляє експерт Світлана Литвин.

    Підвищений попит на кукурудзу на світовому ринку призвів до нетипової цінової ситуації на українському ринку зернових. Традиційно ціна на пшеницю перевищувала ціну на кукурудзу. На даний момент ціна закупки в українських портах на кукурудзу на 8-10% перевищує ціну пшениці.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.