• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна встановила антирекорд з експорту пшеничного борошна
    Опубликовано: 2021-04-09 17:06:03

    У березні Україна встановила антирекорд з експорту пшеничного борошна. Про це на своїй сторінці у Facebook написав директор громадської спілки «Борошномели України» Родіон Рибчинський, передає «ПроАгро Груп».

    Він повідомив, що за підсумками березня експорт української пшеничного борошна склав 4016 тонн, що є найгіршим результатом місячних поставок за останні 10 років.

    «Останній раз такий низький обсяг експорту в місячному еквіваленті фіксувався в 2010/11 МР, коли обсяг поставок пшеничного борошна з України за підсумками січня 2011 року становив 3445 тонни. Настільки негативний результат за обсягами експорту пшеничного борошна в березні ц.р. ще більш посилює негативну динаміку експортних поставок поточного сезону. Сумарно за дев’ять місяців 2020/21 МР (липень-березень) експорт пшеничного борошна з України склав 97,3 тис. тонн проти 266,5 тис. тонн за аналогічний період минулого сезону», – зазначив директор спілки.

    У спілці сподіваються, що стрімке зниження цін на українську пшеницю на експортному та внутрішньому ринках, яке відбувається останнім часом, можливо, дещо покращить ситуацію з експортом борошна в період, що залишився сезону.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.