• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • АЧС знищила 20% поголів’я свиней на півночі Китаю
    Опубликовано: 2021-04-11 13:08:22

    Хвиля спалахів африканської чуми свиней цього року знищила щонайменше 20% племінного стада на півночі Китаю, перевищивши очікувані втрати та викликаючи побоювання щодо можливого подальшого розповсюдження на південь країни.

    Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Reuters.

    Після того, як АЧС дісталася до Китаю в серпні 2018 року, в країні протягом року була знищено 50% свиней. Вплив вірусу сповільнився наприкінці 2019 року, коли чисельність поголів’я скоротилася, а великі виробники навчились мінімізувати розповсюдження хвороби шляхом «видалення зубів» – раннього видалення заражених тварин.

    Але надзвичайно холодна цьогорічна зима, більша щільність свиней після року після збільшення їх кількості та нові штами АЧС  викликали нову хвилю спалахів на північному сході, півночі Китаю та провінції Хенань, третій за величиною провінції з виробництва свиней.

    Компанія Cifco Futures з провінції Хенань вже повідомила про втрату від 20% до 30% своїх свиноматок, додавши, що збитки можуть бути «незворотними». Інший виробник, Beijing Orient Agribusiness Consultant Ltd, у звіті за минулий місяць вказав, що чисельність свиноматок на півночі Китаю в березні впали між 25% і 30% у порівнянні з лютим.

    За останні місяці кілька виробників на півночі Китаю втратили тисячі свиноматок, деякі втратили понад половину племінного поголів’я. Тим часом Міністерство сільського господарства Китаю повідомило про вісім спалахів африканської чуми свиней у першому кварталі, переважно на невеликих фермах.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.