• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Євросоюз планує використовувати 25% сільгоспземель під органіку
    Опубликовано: 2021-03-29 18:05:56

    Єврокомісія презентувала План дій з розвитку органічного виробництва, який передбачає використання до 2030 року 25% площ усіх сільськогосподарських земель для виробництва біопродуктів. Про це повідомляє Укрінформ, пише agronews.ua.

    “Комісія представила План дій з розвитку органічного виробництва. Він націлений на збільшення виробництва та споживання органічної продукції, досягнення 25% сільськогосподарських угідь під органічним землеробством до 2030 року, а також значне збільшення органічної аквакультури”, – йдеться у повідомленні.

    Вказується на те, що органічне виробництво приносить ряд важливих переваг: органічні поля мають на 30% більше біорізноманіття, органічні тварини мають вищий рівень добробуту і вживають менше антибіотиків, фермери, які займаються органічним виробництвом, мають більш високі доходи, а споживачі точно знають, що саме вони отримують завдяки органічному логотипу ЄС.

    План дій передбачає 23 кроки, структуровані за трьома осями – збільшення споживання, збільшення виробництва та подальше посилення стійкості сектору органічного виробництва.

    Єврокомісія закликала держави-члени розробити свої національні плани дій зі збільшення їх національної частки органічного землеробства. Нині між членами ЄС існують суттєві відмінності щодо частки сільськогосподарських угідь, які зараз використовуються для органічного виробництва – від 0,5% до понад 25%.

    Попереду за цим показником у Євросоюзі знаходиться Австрія – у країні вже зараз 26% сільськогосподарських земель використовуються для виробництва біопродуктів. Близько 24,5 тис. (23%) австрійських фермерів займаються органічним виробництвом.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.