• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Австрії стартував проект «міське садівництво»
    Опубликовано: 2021-03-17 12:02:28

    В австрійських містах Відень та Іннсбрук стартував проєкт “міське садівництво” (Urban Gardening), який передбачає надання громадянам грядок у міських парках для власноручного вирощування овочів, фруктів чи зелені. Проєкт втілюється федеральним міністерством сільського господарства, регіонів та туризму Австрії спільно з Австрійськими федеральними парками. Про це повідомляє Укрінформ, пише agronews.ua.

    “Хочете посадити квіти, зелень або овочі на власній грядці? Ми зробимо це можливим! Дайте відповідь на конкурсне питання та заповніть обов’язкові поля”, – йдеться на сайті, де розігруються “міські грядки”.

    Наразі у проєкті беруть участь два федеральні парки – Аугартен у Відні та Гофгартен в Іннсбруку. На їх території буде виділено 220 грядок, кожна розміром по 10 квадратних метрів. Грядки будуть розіграні між усіма, хто хоче мати власний невеличкий город у місті та зареєструється для розіграшу у конкурсі.

    Реєстрація триває до 25 березня, грядки будуть передані їх власникам вже на початку квітня. Як зазначають організатори “міського садівництва”, грядки площею у 10 кв.м. має вистачити для того, щоб сім’я з п’яти осіб мала свіжу зелень протягом усього сезону.

    “З допомогою цього проєкту ми пропонуємо не лише отримати задоволення від садівництва у двох найкрасивіших федеральних парках Австрії, але й підвищуємо обізнаність про те, скільки праці потребує виробництво продуктів харчування, і, водночас, робимо свій внесок у біорізноманіття у місті”, – зазначила міністр сільського господарства Австрії Елізабет Кьостінгер.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.