• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, як змінилися ціни на кукурудзу
    Опубликовано: 2021-03-09 16:02:23

    Ціни на кукурудзу на біржі в Чикаго та в Україні залишаються під тиском зниження попиту, особливо з боку Китаю, який не пожвавив закупівлі навіть після завершення новорічних канікул. Про це повідомляє graintrade, пише agronews.ua.

    Попри відновлення цін на нафту, ф’ючерси на кукурудзу в Чикаго вчора знизилися на тлі відсутності значних експортних продажів та на даних про менший, ніж очікували експерти, тижневий обсяг виробництва етанолу.

    Після того, як на вчорашньому засіданні комітету міністрів ОПЕК+ не були узгоджені рекомендації по збільшенню видобутку країнами-учасниками, ціни на нафту відновили зростання.

    Ф’ючерси на нафту марки WTI виросли на 3% до 61,8 $/барель, а травневі ф’ючерси на нафту марки Brent – на 4% до 64,7 $/барель.

    За даними Управління енергетичної інформації США (ЕІА), виробництво етанолу в США після попереднього падіння за тиждень виросло одразу на 30% до 849 тис барелів/добу, тоді як експерти прогнозували його на рівні 725 тис барелів/добу. Споживання кукурудзи на етанол сягнуло 2,2 млн тонн на тиждень.

    Запаси нафти у США станом на 26 лютого перевищили середній 5-річний показник на 3,6%, тоді як запаси бензину поступалися йому на 3,2%, що свідчить про збільшення використання автомобільного палива по мірі відновлення економіки.

    Травневі ф’ючерси на кукурудзу на біржі в Чикаго вчора впали на 1,8% до 210,6 $/т, що майже відповідає п’ятничному рівню, тоді як грудневі опустилися лише на 0,3% до 186,2 $/т. Основною причиною падіння залишається відсутність значних експортних продажів та їх поступове скорочення, що засвідчить сьогоднішній звіт.

    Затримка сівби кукурудзи в Бразилії ще не критична для врожаю, проте вже турбує американських трейдерів, оскільки збирання та експорт бразильської кукурудзи розпочнеться одночасно з початком збирання врожаю у США, що у вересні посилить конкуренцію та тиск на ціни нового врожаю.

    Зацікавленість європейських покупців в українській кукурудзі зменшилася, проте попит з боку Китаю підтримує ціни. В порту ціни попиту на кукурудзу виросли до 8100-8150 грн/т або 254-255 $/т, а за сертифіковану на Китай кукурудзу трейдери доплачують 2-3 $/т. Але продавці стримують продажі в очікуванні ціни 260 $/т в порту. Переробники з доставкою на завод пропонують 7700-7850 грн/т, що для виробників цікавіше, ніж поставки в порт.

    Станом на 3 березня Україна експортувала 14 млн тонн кукурудзи, що на 42% поступається торішнім темпам, і протягом 3 місяців має реалізувати ще 10 млн тонн.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.