• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У середині лютого озимі перебували у задовільних умовах
    Опубликовано: 2021-03-07 10:06:33

    Озимі культури в Україні протягом другої декади лютого перебували в стані зимового спокою. Про це йдеться в агрометеорологічному огляді Укргідрометцентру, повідомляє «ПроАгро Груп».

    Зазначається, що внаслідок великої кількості опадів, що випали протягом декади, на полях більшості областей збільшився або утворився надійний сніговий покрив. Унаслідок цієї значної загрози вимерзання не виникало, перезимівля озимих відбувалася при задовільних умовах.

    «Мінімальна температура ґрунту на глибині залягання вузла кущіння озимих культур і багаторічних трав (3 см.) становила -2-8 °С, що вище критичної температури вимерзання. У східних, Одеській та Херсонській областях мінімальна температура на глибині 3 см. знижувалася до -9-12 °С, що може бути небезпечно для посівів озимого ячменю та озимого ріпаку», – зауважили в Гідрометцентрі.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.