• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Озвучено, як змінилися ціни на пшеницю та кукурудзу
    Опубликовано: 2021-03-01 17:04:16

    Різке подорожчання нафти та соєвої олії на біржі в Чикаго на 3-3,3% підтримало ціни на пшеницю та кукурудзу, які знаходяться під тиском фундаментальних чинників зменшення попиту. Про це повідомляє graintrade, пише agronews.ua.

    На біржі MATIF триває спекулятивне зростання березневих ф’ючерсів французької пшениці, викликане завершенням термінів дії контрактів. Вчора вони майже сягнули 8-річного максимуму, збільшивши різницю з травневими ф’ючерсами до 15 $/т. Зростанню цін сприяв викликаний прогнозами посухи стрибок на біржі в Чикаго, а також закриття коротких позицій інвесторами. Крім того, експортний потенціал французької пшениці майже вичерпаний, що до кінця сезону буде лише підсилювати підтримку котирувань.

    Березневі ф’ючерси на борошномельну пшеницю на MATIF виросли на 4,5 €/т до 245,25 €/т або 298,20 $/т, а травневі – на 3,25 €/т до 232,75 €/т або 283,42 $/т.

    В Чикаго березневі ф’ючерси на м’яку пшеницю дорожчають третій день поспіль слідом за бурхливим зростанням сусідніх ринків сої та кукурудзи.

    Ринок підтримують погодні чинники, оскільки в деяких аграрних регіонах Американської Рівнини після екстремальних морозів встановилася посуха, а в Росії температура повітря знову різко знизилася. Інвестори проводили купівлі, тому спекулятивний чинник також відіграв певну роль.

    Березневі пшеничні ф’ючерси в США виросли:
    – на 5,32 $/т до 249,94 $/т на м’яку озиму SRW-пшеницю в Чикаго,

    – на 5,51 $/т до 241,03 $/т на тверду озиму HRW-пшеницю в Канзас-Сіті,

    – на 3,86 $/т до 237,54 $/т на тверду яру HRS-пшеницю в Міннеаполісі.

    Міністерство торгівлі та промисловості Йорданії 24 лютого придбало на тендері 60 тис т борошномельної румунської пшениці з поставкою 16-30 жовтня за ціною 279 $/т C&F, тоді як ціни пропозицій складали 283-286 $/т C&F.

    Високі закупівельні ціни на пшеницю нового врожаю підтримують котирування старого врожаю та утримують від очікуваного падіння ціни на фізичних ринках. Проте відсутність великих тендерів по закупівлі пшениці старого врожаю найближчим часом посилить тиск на ціни.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.