• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Озвучено ціни на рослинні олії
    Опубликовано: 2021-02-26 16:05:58

    Слідом за підвищенням нафтових котирувань у понеділок на 5-6% на наступний день різко виросли ціни на пальмову та соєву олію, тоді як соняшникова олія почала дорожчати ще наприкінці минулого тижня. Про це повідомляє graintrade, пише agronews.ua.

    Травневі ф’ючерси на біржі в Малайзії вчора виросли на 3,7% до 3676 рінггитів/т або 910 $/т за підтримки ринку нафти та на оновлених даних по експорту, які виявилися кращими, ніж очікувалося.

    Напередодні одна сюрвейєрська компанія повідомила, що за 20 днів лютого експорт пальмової олії з Малайзії виріс у порівнянні з відповідним періодом січня на 10,3%, проте за оцінками іншої компанії, оприлюдненими вчора, зростання склало 28%.

    Ринок сої підтримали дані бразильської агенції AgRural про те, що темпи збирання сої найнижчі за останні 10 років і станом на 18 лютого в країні зібрано лише 15% врожаю сої у порівнянні з 31% на цю дату рік тому. На цьому тлі травневі ф’ючерси на сою на СВОТ вчора виросли на 2% до 519,2 $/т.

    Завдяки сприятливим опадам в Аргентині місцева агенція Pablo Adreani підвищила прогноз врожаю сої до 50 млн т, тоді як експерти біржі Росаріо оцінюють його у 49 млн т, а біржі Буенос-Айресу – у 46 млн т.

    Ціни на аргентинську соєву олію залишаються на рівні 1060-1080 $/т FOB, оскільки кількість пропозицій збільшується, особливо з поставкою у травні та червні.

    Березневі ф’ючерси на соєву олію на чиказькій СВОТ слідом за цінами на пальмову олію та сою вчора виросли на 3,3% до 1085 $/т, а травневі – на 2,9% до найвищого з 2013 р. рівня – 1068 $/т. На біржі в Даляні ф’ючерси на пальмову олію виросли на 1,1% до 1138 $/т, а на соєву – на 1,1% до 1310 $/т FOB.

    Зростання ринків соєвої та пальмової олії додатково підтримало ціни на українську соняшникову олію, які виросли ще на 20-25 $/т до 1420-1430 $/т FOB.

    Продажі соняшника уповільнилися, оскільки виробники очікують, коли набуде чинності Закон про зниження ставки ПДВ з 20% до 14%. Фермери вирішують, чи продавати їм соняшник зараз за високою ціною та сплачувати більше ПДВ, чи зачекати зниження ставки податку.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.