• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Озвучено темпи зростання імпорту авокадо в Україну
    Опубликовано: 2021-02-25 18:02:09

    За останні 5 років середньорічні темпи зростання імпорту авокадо в Україну були на рівні 45%. За цей період імпорт даного продукту в натуральному вираженні зріз в 6 разів, а в грошовому – в 8. Про це повідомляє пресслужба Українського клубу аграрного бізнесу, пише agronews.ua.

    За результатами 2020 року в Україну було імпортовано 10,8 тис тонн авокадо на загальну суму 28,4 млн $.  Це на 28% вище аналогічного показника минулого року в натуральному виразі. 

    “Основною причиною такого стабільно зростаючого імпорту є тренд здорового харчування, який спостерігається як в світі, так і в Україні. Це призвело до популяризації цього надзвичайно поживного та багатого на вітаміни та мікроелементи фрукта серед вегетаріанців та гурманів України”, – прокоментувала Світлана Литвин, аналітик УКАБ.

    Ключовими постачальниками авокадо в Україну є країни з жарким кліматом, де і вирощується цей чудо-фрукт. ТОП-5 експортерів в 2020 році виглядали наступним чином:

    – Перу (23% українського імпорту в натуральному виразі);

    – Ізраїль (16%);

    – Кенія (15%);

    – Південна Африка (12%);

    – Іспанія (10%).

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.