• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Польща залишається другим найбільшим ринком для українського експорту
    Опубликовано: 2021-02-23 13:05:21

    Польща упевнено залишається другим найбільшим у світі ринком для українського експорту. Про це повідомив радник, керівник відділу з економічних питань Посольства України в Польщі Ігор Баранецький, оцінюючи нещодавно оприлюднені дані Держстату України за минулий рік, пише agronews.ua.

    Зокрема, в Польщу Україна експортувала торік на 3,3 млрд дол., демонструючи незначне зниження у кризовий рік – на 0,7%. Україна експортує до Польщі найбільше аграрної продукції (28,3%), металургії (18%), мінеральної продукції (17,4%), продукції деревообробної (9,9%) та електромеханічної промисловості (7,7%).

    За словами дипломата, на сьогодні Україна у другій десятці торгових партнерів Польщі, а дуже важливо, щоб вона увійшла у ТОП-10. На його думку, це дозволило б прикути більшу увагу польського бізнесу до України, адже зараз в РП певним чином недооцінюють можливості України.

    Непоганим сигналом для подальшої інтенсифікації економічної співпраці і збільшення інвестицій з Польщі в Україну дипломат вважає зростання кількості українських компаній в РП, де співвласником є громадянин України чи українська юридична особа.

    Він повідомив, що станом на кінець 2020 року в Польщі діяло 16,5 тис. компаній, де принаймні одним зі співвласників був громадянин України або українська юридична особа. Це 17% від усіх компаній з іноземним капіталом на території Польщі. І ця кількість постійно зростає.

    На переконання Баранецького, прискорення динаміки українсько-польської економічної співпраці в 2021 році може бути досягнуто за результатами засідання українсько-польської Міжурядової комісії з питань економічного співробітництва, яке має відбутися в Києві 31 березня – 1 квітня. Про терміни цієї зустрічі з польською стороною нещодавно домовився під час візиту до Варшави віцепрем’єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

    Як зауважив Баранецький, нещодавно Резніков провів зустріч з представниками українських і польських бізнес-асоціацій. За його словами, бізнес очікує на практичне розв’язання питань, які дозволять швидше реалізовувати спільні угоди та проєкти.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.