• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні подорожчала картопля
    Опубликовано: 2021-01-27 15:08:14

    За вихідні ціна на картоплю додала 30 коп/кг і вийшла на рівень 7.80 грн/кг.  Про це свідчать дані офіційного сайту ринку «Шувар» – найбільшого гуртового торговельного майданчику Західної України Повідомляє AgroTimes, пише agronews.ua.

    На найбільшому фермерському ринку Півдня України – «Нежданна» в селі Великі Копані на Херсонщині чимало продавців картоплі із західної України. Продовольча картопля тут, залежно від якості, коштує від 8.50 до 9.50 грн/кг.

    На найплатоспроможнішому гуртовому ринку України – «Столичний» в Києві ціна на картоплю варіюється від 8.00 до 9.50 грн/кг.

    У столичних мережах супермаркетів картопля продається за наступними цінами: Metro – 11.50 грн/кг, Auchan – 10.90 грн/кг, Novus – 11.53 грн/кг.

    Цього року ціни на картоплю близькі до показників рекордного за 5 останні років 2020 року. Щоправда, торік ціна на цей овоч поступово опускалася під натиском експорту з Росії, Білорусі та Нідерландів.

    Цього року врожай у північних сусідів менший, менша й різниця у ціні, тож і менша зацікавленість імпортерів. Нідерландський минулорічний експорт був винятком, адже через закриття через карантин HoReCa якісна картопля, призначена для переробку на фрі виявилася непотрібною.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.