• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо ТОП-5 товарів українського експорту агропродукції до Китаю
    Опубликовано: 2021-01-19 18:09:24

    У 2020 році загальних експорт всіх українських товарів до Китайської Народної Республіки перевищив позначку у $7,11 млрд. Це складає близько 14,5% від обсягів продажу товарів за кордон українськими постачальниками у вартісному вимірі. Такі дані оприлюднила державна митна служба України. Про це повідомляє  Landlord,  пише agronews.ua.

    Спираючись на офіційну статистику зовнішньої торгівлі,названо ТОП-5 аграрних товарів за якими Китай у минулому році став найбільшим покупцем серед усіх країн світу, куди Україна постачала свою сільськогосподарську продукцію.

    Отже, КНР виявилась лідером імпорту у наступних позиціях:
    ✅ кукурудза – $1,4 млрд (або 28,3% всього українського експорту цієї товарної позиції);
    ✅ шрот соняшника – $481,7 млн (40,9%);
    ✅ ячмінь – $469,7 (53,5%);
    ✅ олія ріпакова – $67,8 (59%);
    ✅ м’ясо ВРХ – $21,9 млн (27,9%).

    Крім того, слід зауважити, що також Китай у минулому році став найбільшим покупцем української молочної сироватки – 59,5% її експорту ($13,26 млн у вартісному вимірі).

    Також додамо, що до КНР було продано 18,25% усієї експортованої української соняшникової олії – на $971 млн. Таким чином, Китай став другим за розміром імпортером української олії (яка, до речі, є позицією №1 загального експорту агропродукції з України). На «другому почесному місці» опинилась Піднебесна і в імпорті української соєвої олії – її КНР закупила на $74 млн (або майже 33% українського експорту цієї продукції).

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.