• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна встановила рекорд з експорту меду в країни ЄС
    Опубликовано: 2021-01-14 17:03:26

    За 11 місяців 2020 року Україна експортувала 69,8 тисячі тонн меду на суму 117,5 мільйона доларів США, що є рекордом за останні три роки. Про це повідомляє greenpost.ua, пише agronews.ua.

    Як зазначила консультант Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Анна Бурка, Україна за неповний 2020 рік є лідером з експорту меду в країни Європейського Союзу, поставивши в регіон понад 30 тисяч тонн меду.

    За словами експерта, високий попит на український мед спостерігається з боку країн Європейського Союзу та зумовлений низкою причин.

    «Невизначеність із подальшим розвитком ситуації з СOVID-19, а відповідно активне формування запасів на весь сезон 2020/21. Неврожай меду в ЄС — за попередніми оцінками врожай меду в ЄС знизився на 40 % через несприятливі погодні умови», — зазначила Бурка.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.